Vinforfalskninger - hvordan sikrer man sig bedst?

Vinbranchen er af og til udfordret af svindlere der forfalsker vine...heldigvis er det en risiko, som kan minimeres.
Henrik Christensen
June 27, 2022
-
Investering

Inden for de sidste årtier er konsum af vin steget markant; Det skal ses som en global tendens, men især i lande som Kina, Indien og Afrika har den voksende mellemklasse fået øjnene op for vin, hvilket betyder, at produktionen i endnu mindre grad kan følge med efterspørgslen. En negativ effekt af dette er naturligvis, at det tiltrækker svindlere, der ser en mulighed i at forfalske vin og sælge det til uvidende forbrugere.

En typisk forfalskning er, når nogen har fået fat i originale tomme flasker og fyldt en ny og billig vin på dem; I Winest sikrer vi os bedst muligt ved kun at købe vine ind via kendte netværk og så tæt på producenten som muligt. Grundig inspektion af investeringsvine er selvsagt også vigtigt i jagten på at afsløre falskneri.

I langt overvejende grad er vinene i vores portefølje kommet til enten via den danske importør, eller i visse tilfælde den europæiske agent/importør. Ved at købe vine ind, der kun skifter hænder en eller to gange mellem producent og Winest minimeres risikoen for at støde på falske flasker. F.eks. køber vi ikke vine ind via auktionshuse, eller fra kilder, som vi ikke har et kendskab til.

I Winest har vi en vinkomité bestående af eksperter, der har stor opmærksomhed rettet mod eventuelle falske flasker i omløb, hvor vi bl.a. samarbejder med visse producenter, samt vores internationale netværk omkring vidensdeling på området.

Vores opfattelse er at der ikke omsættes betydelige mængder falske vine i Europa, og slet ikke i Skandinavien, bl.a. fordi de skandinaviske auktionshuse har stor fokus på området og er dygtige til at afsløre falske vine, og der derfor ikke forsøges omsætning via de kanaler.

Alt i alt så bliver der gjort rigtig meget i Winest og via vores samarbejdspartnere ift. at minimere risikoen ved forfalskninger, så du trygt kan investere i vin igennem Winest.

Relaterede nyheder